:
امروزه سهم وسیعی از داروها را داروهایی تشکیل می دهند که حلالیتشان در آب کم است که خود یک معضل بزرگ به شمار میآیند تلاشهای زیادی صورت گرفته تا با ایجاد یک فرمولاسیون جدید بر معضل حلالیت داروهای انتخابی فائق آیند . [1]در میان استراتژی های مختلف که حلالیت را افزایش میدهند, کاهش ابعاد ذرات به عنوان یک عامل مؤثر به شمار میرود. در حقیقت با کاهش اندازه ذرات , مساحت سطحشان افزایش مییابد که باعث افزایش حلالیت داروها در محلولهای آبی میشوند. روش های آماده سازی نانوسوسپانسیون داروها به دو دسته کلی تقسیم میشوند: بالابه پایین[2] و پایین به بالا[3]. درروش رسوب حلال/ضدحلال[4] که در دسته دوم قرار میگیرد، با اضافه نمودن یک ضد حلال، باافزایش حجم مولی محلول و به دنبال آن کاهش قدرت حلال در مقابل حل شونده، جزء جامد رسوب می کند. از سوی دیگر، سعی بر آن است تا از کورکامین[5] به عنوان یک ماده غیر قابل حل در آب، استفاده نمود و میزان حلالیت و جذب آن را تحت شرایط آزمایش بررسی نمود و نتایج آن را برای سایر داروها بکارگرفت. این ترکیب، یک ترکیب پلی فنولی طبیعی است که از خواص دارویی مهمی برخوردار است و در درمان بسیاری از بیماریها همچون سرطان و التهاب بکار میرود[2].
فصل اول:کلیات تحقیق
1-1 : معرفی کورکامین
زردچوبه سرشار از نیاسین، کلسیم، آهن، روی، مس، پتاسیم و منیزیم است و دارای مادهای به نام کورکومین است که عامل رنگ زردچوبه و آنتی اکسیدانی قوی است که باعث سم زدایی در بدن می شود. کورکومین موجود در زردچوبه ضد سموم کبد، ضد التهاب و ورم، ضد دردهای رماتیسمی و التهابی است. زردچوبه باعث افزایش ترشح انسولین و کاهش قند خون می شود و ادویه ای مناسب برای دیابتی هاست که به دلیل داشتن آنتی اکسیدان های قوی عامل مهمی در پیشگیری از انواع سرطان ها می تواند باشد زردچوبه در هندوستان و چین و نقاط حاره زمین میروید. از کنار برگهای غلاف در قاعده ساقه، شاخههای کوچک و استوانهای شکل ضخیمی خارج میشود که بهصورت مورب در زمین فرورفته و هر یک ایجاد ریشه میکنند و مرتباً پایههای جدیدی بهوجود میآروند. شکل 1-1 نمونه ای از گیاهاه زردچوبه میباشد.
شکل 1-1 : گیاه زردچوبه
قسمت مورد استفاده این گیاه ساقه زیرزمینی آن است که پس از خارج کردن از زمین, تمیز کرده و ریشههای آ نرا جدا میکنند و در آب جوش قرار میدهند. پس از تمیز کردن به مدت چند روز آن را خشک میکنند. زردچوبه رنگ زرد یا خاکستری مایل به قهوهای دارد و بوی آن معطر و طعم آن تلخ است .زردچوبه گیاهی است از خانواده زنجبیل به ارتفاع حدود یک متر و نیم که دارای ساقه متورمی است. گلهای زردچوبه به صورت سنبله و به رنگ سبز مایل به زرد میباشد.
در این تحقیق از کورکامین به عنوان یک داروی غیر قابل حل در آب استفاده شده است. کورکامین یک ترکیب پلی فنیل طبیعی با بسیاری
خواص دارویی مهم میباشد و می تواند در درمان بیماریهای ویروسی مانند سرطان- آماس و نئورودجنریتیو استفاده شود . [3]به هر حال پیشرفت پزشکی آن به خاطر قابلیت ضعیف آن در حل شدن در آب (در مطالعات اخیر حلالیت آن در آب 0.000199 میلی گرم بر میلی لیتر گزارش شده است)محدود شده است .[4]
1-2 : ترکیبات شیمیائی زردچوبه
زردچوبه دارای اسانسی مرکب از اسیدهای والرینیک، کاپرلیک و فلاندون میباشد و همچنین دارای سابی نین، سینئول، بورنئول و الکل تورمرول و ماده کورکومین میباشد که رنگ زرد زردچوبه بهعلت همین ماده کورکومین میباشد. کورکامین1,7-بیس(4-هیدروکسی-3-متوکسی فنیل)-1,6-هپتادین-3,5-دایون , یک ترکیب اساسی بیوفعال زرد جدا شده از زردچوبه است, یک مادهی گرفته شده از ساقهی زیر زمینی کورکوما لونگا میباشد.[5] زردچوبه در علم طب قدیم هند بسیار کاربرد داشته است و برای بسیاری از بیماری ها مانند دیابت و سرطان و بیماری های مسری و رماتیسم کاربرد داشته است [6]. تأثیر دارویی کورکامین مربوط به فعالیت آن در رنج وسیعی از نشانهای ملکولی است. یکی از مهمترین جنبه های کورکامین مؤثر بودن آن علیه انواع مختلف سرطان است. طبق تحقیقات, کورکامین حتی در دوز بالای آن ماده ای غیر سمی است. داروهای ضد سرطان شناخته شده برای مثال متیلپردنیزولون ,دکسامتازون, سیکلوفسفامید, تاموکسیفن شامل لئوکوپنیا و سایر مواد سمی میباشند. کورکامین , ترکیب فعال زردچوبه به طور وسیعی به عنوان آنتی اکسیدان و ضد آماس بکار میرود. میتوان از آن در تهیه ی ضد آفتاب استفاد کرد و همچنین یک آنتی اکسیدان قوی است. متأسفانه قدرت انتخاب پذیری کورکامین ضعیف است. کم بودن قدرت انتخاب پذیری , مربوط است به نشان های ملکولی زیادی که کورکامین برای واکنش با آنها شناخته شده است. اینها شامل نشانهایی هستند که به طور نزدیکی مربوط اند به تکثیر سلولهای سرطانی . [7 ]فرمول ملکولی کورکامین C21H20O6 میباشد با جرم 368.39 گرم در مول, تهیه شده از شرکت مِرک.
1-3 : خواص داروئی زردچوبه
زردچوبه از نظر طب قدیم ایرانی گرم و خشک است و برای استفاده درمانی میتوان آن را مانند چائی دم نمود و استفاده کرد البته جدیداً در بازار کانادا و آمریکا کپسول آن هم به بازار آمده است . زردچوبه دارای خواص درمانی زیر است:
۱( گرفتگی و انسداد صدا را باز میکند و برای تمیز کردن کبد بهکار میرود.
۲( مخلوط یک قاشق غذاخوری زردچوبه و یک قاشق انیسون و سرکه برای درمان یرقان مفید است.
۳( برای رفع دندان درد آن را در دهان انداخته و بجوید.
۴) زردچوبه بهترین داروی ضد تورم است و در اروپا و آمریکا از آن بدین منظور استفاده میکنند که میتوان از سه فنجان دمکرده زردچوبه در روز و یا مقدار ۲ کپسول سه بار در روز استفاده کرد.
۵) برای خشک کردن زخمها و رفع درد آنها میتوان گرد خشک زردچوبه را روی آنها ریخت.
۶) زردچوبه بادشکن، تصفیهکننده خون، تببر، محرک و انرژیزا میباشد.
۷) زردچوبه برای رساندن دمل نیز مفید است.
۸) خانمهائی که عادت ماهیانه آنها نامنظم است برای تنظیم آن باید از زردچوبه استفاده کنند.
۹) از زردچوبه برای درمان کمر درد، پشت درد و سینه درد نیز استفاده میشود.
۱۰) برای درمان اسهال و اسهال خونی حتماً از دمکرده زردچوبه استفاده کنید.
۱۱) زردچوبه در قدیم برای درمان رماتیسم و سل بهکار میرفته است.
۱۲) برای درمان التهاب لثه، زردچوبه را دمکرده و آن را قرقره کنید.
۱۳) تحقیقات اخیر دانشمندان نشان دادن است که زردچوبه از سرطان جلوگیری میکند بنابراین حتماً سعی کنید که در غذاها از زردچوبه استفاده کنید.
با تمام مزایای گفته شده باید اشاره کرد که زیادهوری در زردچوبه برای قلب مضر است ولی البته اگر آن را با لیمو ترش استفاده کنید اثرات مضر آن را خنثی میسازد[8].
[1] . Body fluid
[2] . Top-down
[3]. Down-top
[4] . liquid Anti-solvent precipitation(LAS)
[5]. Curcumin
فرم در حال بارگذاری ...