وبلاگ

توضیح وبلاگ من

موضوع: "بدون موضوع"

" دانلود تحقیق-پروژه و پایان نامه | ۲-۳ انواع قراردادهای قابل معامله در بورس کالا – 8 "

 

      • استفاده از مکانیزم فروش سلف در جهت کسب نقدینگی برای بنگاه های تولیدی

 

    • استفاده از مکانیزم معاملات آتی در جهت کاهش ریسک بازار و نیز رونق بخشیدن به بازار کالا و حفظ منافع تولید کنندگان و مصرف کنندگان

 

۲-۲-۳ مزایا و معایب بورس کالا

 

۱- اولین مزیت بورس ایجاد اطمینان در بین طرفین معامله است. هیچ معامله‌ای بدون اطمینان فیمابین طرفین یا صورت نمی‌گیرد یا دارای ریسک بالایی است، اما این عنصر اطمینان مربوط به چیست؟ اولا کالایی که در بورس در معرض عرضه قرار می‌گیرد مراحلی را طی می‌کند که حاکی از اصالت کالا است.

 

ثانیاً فروشنده یا عرضه‌کننده کالا نیز از نظر اصالت مورد تأیید قرار می‌گیرد. به همین دلیل است که عامل انجام و سازمان یافتگی در این بازار وجود دارد.

 

ثالثا پرداخت وجه و تسویه کالای مورد معامله بدون هیچ نگرانی برای خریدار و فروشنده از طریق اتاق پایاپای انجام می‌شود. پس ریسک پرداخت و تسویه وجه نیز وجود نخواهد داشت.

 

۲-مزیت دیگر بورس کالا و انجام معامله در آن، کشف نرخ است. دربورس کالا کشف نرخ بر اساس عرضه و تقاضا صورت می‌گیرد. بورس باعث می‌شود بازارهای ناکارا کارآمد شده و کشف نرخ بر اساس رقابت بین تعداد زیادی عرضه‌کننده و خریدار صورت پذیرد. اگر هر عاملی بر نرخ کالا مؤثر باشد در این بازار تاثیر خود را در قالب قیمت و به طور شفاف نشان خواهد داد.

 

۳- مزیت دیگر بورس کالا شفافیت است. در این بازار تعداد خریداران و فروشندگان و نرخ‌های پیشنهادی هر یک و نرخ‌های مورد معامله به طور شفاف در معرض دید همگان قرار می‌گیرد و اسناد و مدارک صادره مبنی بر خرید و فروش از اصالت برخوردار است. در بورس کالا نمی‌توان معاملات سوری انجام داد یا قیمت‌ها را دستکاری کرد، ‌بنابرین‏ عنصر شفافیت برای استفاده‌کننده مهم و اطمینان آنان را جلب می‌کند این استفاده کنندگان می‌توانند مقام‌های ناظر یعنی دولت و سهام‌داران باشند.

 

۴- مزیت دیگر بورس کالا جبران خسارت خریدار یا فروشنده در صورت عدم انجام به تعهد خود است که این امر در بازارهای خارج در بورس کالا وجود ندارد. جبران خسارت در تحویل کالا یا در تسویه کالا از محل تضامین عرضه‌کننده یا خریدار یا کارگزاران و از طریق اتاق پایاپای انجام می‌شود و نیازی به اقامه دعوی در مراجع قضایی و طی مراحل طولانی را ندارد.‌بنابرین‏ عنصر ریسک معاملات از طریق تضامین طرفین به شدت کاهش می‌یابد.

 

۵-مزیت دیگر بورس کالا می‌تواند تامین مالی باشد. معاملات در بورس هم از طرف خریدار هم از طرف فروشنده می‌تواند به صورت تسویه سلف یا خرید سلف باشد از طرفی بانک‌ها بر اساس اسناد صادره توسط کارگزاری‌ها مبنی بر انجام معامله در بورس با سهولت بیشتری وام به خریدار اعطا می‌کنند چون از صحت معامله اطمینان دارند.

 

۶-مزیت دیگر بورس کالا ارائه اطلاعات از روند نرخ‌ها و معاملات و انجام تحلیل‌های اقتصادی است.

 

۷- مزیت دیگر معامله یا عرضه از طریق بورس کالا معرفی عرضه‌کننده به تعداد زیادی خریدار داخلی و خارجی است که این عمل در حالت عادی احتیاج به تبلیغات گسترده دارد.

 

۸- مزیت دیگر بورس کالا بیان وضعیت اقتصادی کشور در قالب قیمت‌های مورد معامله است. بر اساس روند معاملات و مشاهده قیمت‌ها تصمیم‌گیری برای فعالان اقتصادی ‌بر اساس اطلاعات و مستندات صحیح صورت می‌گیرد.

 

۹- مزیت دیگر بورس که از فحوای مطالب فوق نیز استنباط می‌شود انجام معاملات مکانیزه است. در واقع ما از بازار‌های سنتی به بازارهای مکانیزه و پیشرفته حرکت می‌کنیم.

 

۱۰- مزیت دیگر معامله در بورس کالا برای عرضه‌کننده استفاده از ماده ۶ قانون توسعه ابزارهای جدید معادل ۱۰ درصد از مالیات درآمد حاصل از فروش کالاهایی است که در بورس کالا پذیرفته شده‌‌اند، است.

 

از معایب و محدودیت های این بورس می توان به موارد زیر اشاره نمود:

 

۱-کسانی می‌توانند از بورس کالا، کالا خریداری کنند که حجم خریدشان از حد معینی مثلا ۲۰ یا ۱۱۰ یا ۲۲۰ تن در رینگ‌های مختلف کمتر نباشد.

 

۲- برخی کالا‌ها در بورس کالا به صورت سبد عرضه می‌شود و امکان انتخاب برای خریدار وجود ندارد.

 

۳- کسانی که به دنبال عدم شفافیت هستند انجام معامله در بورس کالا را نمی‌پسندند، این ها کسانی هستند که به دنبال فرار مالیاتی هستند.

 

۴- عرضه کنندگان موظف به عرضه به صورت دائم هستند و در صورت وقفه در عرضه از بورس کالا اخراج می‌شوند.

 

۲-۳ انواع قراردادهای قابل معامله در بورس کالا

 

در این قسمت به معرفی انواع قرارداد های قابل معامله در بورس کالا می پردازیم. این قراردادها به عنوان ابزارهای مالی شناخته می‌شوند.

 

۲-۳-۱ قرار داد نقدی (Spot)

 

در این قرارداد ، خریدار می بایست کل مبلغ قرارداد را به علاوه کارمزد کارگزار به صورت نقد پرداخت کند و فروشنده نیز می بایست حداکثر ظرف سه روز ،کالای مورد معامله را به خریدار تحویل دهد. به قیمت معامله در چنین قراردادی قیمت نقدی (Spot price) گفته می شود. این قرار داد برخلاف قرار داد های آتی و قرارداد های تحویل آینده می‌باشد. به طور کلی قیمت نقدی یک کالا و یا یک دارایی انعکاس دهنده انتظارات نوسانات قیمتی آن کالا و یا دارایی می‌باشد.

 

۲-۳-۲ قرارداد تحویل آینده (Forward)

 

قرارداد تحویل آینده یک قرارداد استاندار نشده است، میان دوشخص جهت خرید یا فروش یک دارایی در زمانی مشخص در آینده در قیمتی که امروز روی آن توافق کرده‌اند. این نوع قرارداد در مقابل قرارداد نقدی است که در آن طرفین به خرید و فروش دارایی در امروز توافق می‌کنند. طرفی که به خرید دارایی در آینده تعهد می‌دهد یک موضع عینی (Long Position) اختیار کرده، و طرفی که به فروش دارایی در آینده تعهد می‌دهد موضع عاریه ای (Short Position) گرفته است. قیمتی که روی آن توافق حاصل می شود قیمت تحویل نامیده می شود، که برابر قیمت آتی در زمانی است که قرارداد منعقد می شود، قیمت ابزار معامله شده، در هر فرمی، پیش از تغییر دارنده آن تعیین می شود. این یکی از فرم های زیادی از دستور های خرید/فروشی است که زمان و تاریخ معامله همان تاریخ ارزش گذاری نیست. قیمت آتی یک قرارداد معمولا با قیمت نقدی آن یعنی قیمتی که دارایی در آن بلافاصله معامله می شود متفاوت است. تفاوت میان قیمت نقدی و آتی صرف آتی یا تخقیف آتی است که به طور کلی به صورت سود یا ضرر شخص خریدار در نظر گرفته می شود.

 

۲-۳-۳ قرارداد آتی (Futures)

 

قرارداد آتی نوعی ابزار مشتقه است که قابلیت خرید و فروش در بازارهای مالی را دارد. در این قرارداد طبق عقد صلح یک طرف (فروشنده) توافق می‌کند در سر رسید معین ، مقدار معینی از کالای مشخص را در عوض قیمتی که الان تعیین می‌کنند به طرف دیگر (خریدار) تحویل دهد.

 

۲-۳-۴ قیمت گذاری قرارداد آتی و قرارداد تحویل آینده

" مقالات و پایان نامه ها | ۲ – ۵ – ۱۰- ویژگی­های افراد افسرده – 10 "

 

۲ – ۵ – ۸- مفهوم افسردگی

 

افسردگی از زمان­های بسیار دور در نوشته ­ها و مدارک طبی قدیم وجود دارد. داستان عهد عتیق شاه سائول و داستان خودکشی آژاکس در ایلیاد و هومر هر دو یک سندرم افسردگی را توصیف کرده‌اند. کرنلیوس سلسوس در کتاب مدیسین افسردگی را ناشی از صفرای سیاه معرفی نمود. این اصطلاح را روان پزشکان دیگر از جمله ارسطو(۲۰ تا ۱۸۰ سال بعد از میلاد) و جالینوس(۱۲۹ تا ۱۹۹ بعد از میلاد) نیز به کار برده اند (پورافکاری، ۱۳۸۵).

 

‌بر اساس پژوهشی که توسط دکتر ایرون بک[۱۳۰] انجام شده، بیش از ۸۰ درصد بیماران افسرده خود را انسان بی­ارزشی می­دانند(برنز، قراچه داغی ۱۳۸۶) متاسفانه مسأله به اینجا ختم نمی­ شود، تحقیقات دکتر بک نشان داد که بیماران افسرده بخصوص در زمینه­هایی مثل هوش، موفقیت، اشتغال، جذابیت، سلامتی و توانایی که برایشان بیشترین ارزش­ها را دارد، احساس ناتوانی ‌می‌کنند. هنگام افسردگی شخص نه تنها به شایستگی و لیاقت خود تردید می­ کند بلکه دوستان، افراد خانواده و حتی روانپزشک را به قبول این طرز باور سوق می‌دهد(نقل از برنز ۱۳۸۶). افسرده خود را آدم بی­ارزشی می­داند و در این میان، شدت افسردگی هر چه بیشتر باشد، احساس بی­ارزش بودن هم بیشتر است. تصویر ذهنی افسردگی را ‌می‌توان در چهار احساس مغلوب، علیل، بی کفایت و محروم توضیح داد(برنز، ۱۳۸۶).

 

تبدیل پدیده افسردگی به موقعیتی قابل درک از طریق پرسیدن و رسیدگی به مضامین گفته­های بیماران امکان پذیر است. شخص افسرده احساس می‌کند از عنصری که برای خوشبختی لازم دارد محروم شده است. با پرداختن به موضوع از دست دادن ‌به این نتیجه می­رسیم که اختلال روانی با یک مسئله شناختی در ارتباط است. در برخورد با مفهوم از دست دادن باید به نقش قطعی معانی و ارتباط ها توجه کنیم. با توجه ‌به این باخت­ها و احساس اندوه ناشی از ،ن، عارضه های افسردگی به وجود می­آیند(بک، ۱۳۸۷).

 

۲ – ۵ – ۹- عارضه­های افسردگی

 

عارضه­های افسردگی عبارتند از: الف. کمبود عزت نفس و انتقاد از خود، ب. بدبینی، ج. افزایش اندوه، د. تغییرات انگیزه، ه. میل به خودکشی.

 

آنچه به اختصار عنوان گردید حاصل تجربه های بالینی و استناد به صحبت بیماران افسرده است که توسط دکتر بک انجام گرفته در ادامه به عنوان مثال یک نمونه به اختصار توضیح داده می­ شود.

 

در باب کمبود عزت نفس و انتقاد از خود:

 

بیمار افسرده با رجوع به نتایج ناخوشایند حوادث(جدا شدن، طرد شدن­ها، شکست خوردن و مطابق انتظار ظاهر نشدن می‌خواهد از تاثیر این تجربه ها بر خود آگاه شود. او ممکن است تقصیر­ها را به گردن خود بیندازد ، در نتیجه نه تنها به خاطر ضرر و زیانی که متحمل شده ناراحت می شود ، بلکه در خود نقصی را احساس کرده و این نقص را برای خود بزرگ کرده و احساس جراحت، اندوه و حقارت می‌کند(بک، ۱۳۸۷).

 

۲ – ۵ – ۱۰- ویژگی­های افراد افسرده

 

هر فردی از بابت این­که در چه شرایط و خلق خویی قرار دارد دارای ویژگی­های مخصوص به خود و البته برخی ویژگی­های مشترک میان دیگر افراد است که افراد افسرده هم از این قایده بیرون نیستند. در اینجا ویژگی­های افراد افسرده را بر می­­شمریم.

 

الف. ویژگی­های بالینی

 

خلق افسرده و بی­علاقه شدن به لذات قبل از این از علایم کلیدی افسردگی است. بیمار ممکن است بگوید احساس اندوه، نا امیدی، غمگینی یا بی­ارزشی می‌کند. فرد اغلب علایم افسردگی را نوعی درد مشقت بار روحی توصیف می­ کند و گاه از این شکایت می­ کند که نمی­تواند گریه کند، علامتی که با بهبود بیمار رفع می­ شود(کاپلان سادوک، ۱۳۸۹).

 

حدود دو سوم از کل بیماران افسرده به فکر خود کشی می­افتند و حدود ده تا پانزده درصد از آن ها نیز دست به خود کشی می­زنند. تقریبا همه بیماران افسرده(حدود ۹۷ درصد) از کم شدن کار مایه(انرژی) خود که موجب می شود نتوانند وظایف خود را به راحتی انجام دهند شکایت ‌می‌کنند. حدود ۸۰ درصد از بیماران از اشکال در خواب به ویژه سحرخیزی(بی­خوابی انتهایی[۱۳۱] و بیدار شدن های مکرر در طول شب که در طی آن دایم به مشکلات خود فکر ‌می‌کنند)، شکایت دارند. بسیاری بیماران دچار کاهش اشتها و وزن می­شوند، اما برخی نیز افزایش اشتها و وزن و خواب پیدا ‌می‌کنند. اضطراب از علایم شایع افسردگی است که ۹۰ درصد بیماران را گرفتار می­ کند. بیماری طبی نظیر دیابت، افزایش فشار خون، بیماری انسدادی مزمن ریه و بیماری قلبی همراه با افسردگی تشدید می­شوند. سایر علایم نباتی افسردگی عبارتند از: غیر طبیعی بودن قاعدگی و کاهش علاقه و عملکرد جنسی که ممکن است فرد را به غلط به جلسات مشاوره ازدواج[۱۳۲] یا درمان اختلالات جنسی[۱۳۳]سوق دهد. حدود ۵۰ درصد از کل بیماران ذکر ‌می‌کنند که علایم­شان در طول روز تغییر می­ کند[۱۳۴]، ‌به این شکل که شدت آن ها در صبح بیشتر است و هرچه رو به غروب می رویم، کمتر می­ شود.

 

    1. Botvin,G.J., rt al ↑

 

    1. DuPont, R.L. ↑

 

    1. relapse ↑

 

    1. compliance ↑

 

    1. dropout ↑

 

    1. Roozen,H.G., et al ↑

 

    1. Teanscendental Meditation ↑

 

    1. vipassana meditation ↑

 

    1. Witkiewins, K., Marlatt, G., & Walker, D. ↑

 

    1. Hawkins, M. ↑

 

    1. Benson, H. ↑

 

    1. Salustri, M. ↑

 

    1. Kabat-Zinn, J. ↑

 

    1. Mindfulness based Cognitive Therapy ↑

 

    1. kabat – zinn ↑

 

    1. remain ↑

 

    1. understand ↑

 

    1. segal ↑

 

    1. Brown & Ryan ↑

 

    1. kisteller & Halleh ↑

 

    1. speca ↑

 

    1. Deci ↑

 

    1. Brewin ↑

 

    1. addiction ↑

 

    1. Beck ↑

 

    1. Sherer M ↑

 

    1. Didodona ↑

 

    1. Crane ↑

 

    1. substance or drug ↑

 

    1. Psychoactive ↑

 

    1. Psychotropic ↑

 

    1. addiction ↑

 

    1. affiliation ↑

 

    1. prevention ↑

 

    1. Abuse drug ↑

 

    1. pathway ↑

 

    1. dopamine reward system ↑

 

    1. endogenous opioid system ↑

 

    1. masturbation ↑

 

    1. Defensive mechanism ↑

 

    1. Homosexuality ↑

 

    1. oral ↑

 

    1. ego ↑

 

    1. Fenichel ↑

 

    1. self ↑

 

    1. self-regulation ↑

 

    1. tesson ↑

 

    1. Marlatt ↑

 

    1. Self-efficacy ↑

 

    1. Outcome expectancies ↑

 

    1. Attributions of causality ↑

 

    1. Decision-making process ↑

 

    1. relapse ↑

 

    1. Beck, A.T ↑

 

    1. High-risk situation ↑

 

    1. Rotgers ↑

 

    1. Annis ↑

 

" پایان نامه آماده کارشناسی ارشد – ۲-۴-۵ تدابیر رانندگان برای اجتناب از خواب رفتن – 2 "

 

 

 

یک پژوهش جدید نشان داد{ ۲۶ }مصرف روزانه آب آلبالوی ترش می‌تواند شدت بی‌خوابی را کاهش دهد. بر اساس تحقیق منتشره در مجله “تغذیه پزشکی” نوشیدن روزانه آب آلبالو می‌تواند به کاهش بیخوابی و نیز کاهش زمان بیداری قبل از خواب کمک کند. این تحقیق توسط گروهی از پزشکان دانشگاه‌های پنسیلوانیا، روچستر و مرکز پژوهشی کانادایگوآ صورت گرفت و طی آن عادات خواب ۱۵ فرد بزرگسال مورد بررسی قرار گرفت.

 

افراد شرکت کننده در این تحقیق هر روز به مدت دو هفته در دو نوبت صبح و عصر آب آلبالوی ترش مصرف کردند و بعد دو هفته که دیگر از این نوشیدنی استفاده نکردند ‌وضعیت آن‌ ها مقایسه شد.

 

پژوهشگران دریافتند در دو هفته‌ای که داوطلبان این نوشیدنی را مصرف کرده بودند میزان بی‌خوابی در آن‌ ها به طور قابل توجهی کاهش پیدا کرد.

 

محققان تصور می‌کنند این میوه به علت داشتن محتوای بالای ملاتونین که یک آنتی‌اکسیدان طبیعی است،‌ می‌تواند دوره خواب و بیداری بدن را منظم کند.

 

ملاتونین به طور طبیعی به مقدار کم در بدن تولید می‌شود و نقش آن ترغیب به حالت خواب‌آلودگی در شب و احساس کامل بیداری در طول روز است.

 

تحقیقات نشان داده است ملاتونین نه تنها به کاهش بی‌خوابی کمک می‌کند بلکه به عنوان یک آنتی‌اکسیدان قوی می‌تواند التهابات ناشی از افزایش سن را کاهش داده و با رادیکال‌های آزاد در بدن مبارزه کند. موز، انجیر، خرما و گوشت بوقلمون حاوی مقادیر بالایی اسید آمینه تریپتوفان هستند. تریپتوفان در بدن به سروتونین تبدیل می‌شود که منجر به خواب آلودگی در فرد می‌شود.

 

شیر نیز دارای تریپتوفان است و همچنین ماست حاوی سروتونین است. به همین علت مصرف هریک از این مواد غذایی در ساعاتی قبل از رانندگی توصیه نمی‌شود.

 

مصرف ماهی به دلیل داشتن اسید چرب امگا۳ برای رفع بی‌خوابی مفید است.

 

عکس ۲-۹ تاثیر غذا برخواب

 

 

 

انواع ماهی‌های چرب مانند ماهی سالمون و ساردین و همچنین تخمه کدو تخم کتان نیز به دلیل داشتن اسیدهای چرب امگا۳ برای پیشگیری از بی‌خوابی بسیار مؤثر هستند.

 

 

تخمه آفتابگردان و کنجد نیز دارای اسیدهای چرب امگا۶ است که این نوع اسید چرب نقش عمده‌ای در سنتز مواد شیمیایی در مغز دارند.

 

گوشت و شیر کم چرب نیز حاوی ویتامین B6 هستند. وجود این ویتامین برای سنتز سروتونین در مغز ضروری است.

 

کمبود آهن در بدن می‌تواند، یکی از علل عمده کم خوابی باشد. به همین دلیل مصرف مواد غذایی غنی از آهن مانند گوشت قرمز، پسته، بادام و سبزی‌های برگ سبز تیره و جگر توصیه می‌شود.

 

محققان در جدیدترین توصیه های خود برای داشتن یک خواب راحت و عمیق شبانه اعلام کردند که افراد برای نیل ‌به این هدف، ماهی آزاد را برای وعده شام انتخاب کنند.

 

به گفته محققان، انتخاب وعده غذایی شام روی خواب عمیق شبانه و یا تعداد دفعاتی که در طول شب ممکن است از خواب بیدار شوید، مؤثر است.

 

از سوی دیگر، نخود فرنگی یا سایر حبوبات مواد غذایی غنی از ویتامین‌های گروه ب شامل B6، B12 و فولیک اسید هستند که تمام آن ها به تنظیم چرخه‌های خواب در بدن کمک می‌کنند و ماده شیمیایی آرام کننده موسوم به سروتونین را تولید می‌کنند.

 

نتایج مطالعات حاکی از آن است که تقویت ذخایر ویتامین‌های گروه ب در بدن به رفع بی‌خوابی در افراد کمک می‌کند.

 

از سوی دیگر محققان تأکید دارند که ماست منبع خوب و غنی از کلسیم و منیزیم است که هر دو

 

این مواد معدنی برای حمایت از پروسه خواب حائزاهمیت هستند و کمبود این دو ماده معدنی مهم در بدن منجر به انقباضات ماهیچه‌ای، افزایش سطح استرس و بدتر شدن کیفیت خواب می‌شود.

 

بر اساس یافته ها، اسفناج با برگهای سبز و تیره رنگی که دارد منبع بسیار مناسب و سرشار از آهن

 

است. آهن نیز ماده‌ معدنی مغذی است که از بدن در برابر یک سارق شناخته شده خواب موسوم به «سندرم پاهای خسته» محافظت می‌کند .

 

۲-۴-۵ تدابیر رانندگان برای اجتناب از خواب رفتن

 

با توجه به اینکه اکثر رانندگان معمولاً از حالت خواب آلودگی خود آگاه می‌شوند ، تدابیری را

 

برای مبارزه با خواب و بیدار ماندن اتخاذ می‌کنند . MAYCOCK از رانندگان خواست تا تدابیری را که به کار می‌برند به ترتیب لیست کنند . {۲۱ }

 

    1. باز کردن پنجره و یا روشن کردن بخاری یا کولر ۶۸ درصد

 

    1. توقف خودرو و اقدام به قدم زدن ۵۷ درصد

 

    1. گوش دادن به موسیقی ۳۰ درصد

 

    1. صحبت با مسافران ۲۵درصد

 

    1. نوشیدن قهوه ۱۴ درصد

 

  1. سایر موارد ۱۵ درصد

یک سری مطالعات در مرکز تحقیقات خواب دانشگاه LOUGHBOROUGH عدم تأثیر این تدابیر را ثابت ‌کرده‌است و نشان داده تنها یکی از این موارد که تنها کمی اثر گذار بوده (فراتر از ۱۰ تا ۱۵ دقیقه) می‌تواند باشد نوشیدن قهوه حاوی حداقل ۱۵۰ میلی گرم کافئین و سپس یک چرت ۱۵ دقیقه ای است .

 

گوش دادن به رادیو هیچ تأثیر قابل توجهی در کاهش خواب آلودگی یا کاهش اتفاقاتی مثل خروج از خط (مگر برای مدت زمان بسار کوتاه ۱۰ تا ۱۵ دقیقه) ندارد .

 

۲-۴-۶ نقش ورزش در کاهش خواب آلودگی

 

یک تحقیق به بررسی نقش ورزش برای کاهش خواب آلودگی پرداخت و تأثیر ۱۰ دقیقه ورزش نرم ۱۰ دقیقه ورزش معمولی و ۱۰ دقیقه سخت را با هم مقایسه کرد . ورزش سبک و متوسط در بعضی موارد باعث کاهش خواب آلودگی شد ولی اثر آن بیش از ۱۰ دقیقه نبود . ورزش سنگین نتایج بهتری نشان داد و حدود ۳۰ دقیقه اثر آن ادامه پیدا می کرد. اگر چه به نظر خیلی برای افراد امکان پذیر نیست که در طول توقف های سفر اقدام به ورزش سنگین کنند. ‌بنابرین‏ راهی عملی برای اجتناب از خواب آلودگی راننده نیست .

 

۲-۴-۷ تکنولوژی و خواب

 

الف ) خطوط لرزاننده:

 

همه ساله تعداد زیادی از مردم جهان،جان خود را بر اثر انحراف خودرو از مسیر اصلی جاده و پرتاب شدن به کناره راه از دست می‌دهند و دچار جراحات و خسارات شدید و گاه جبران ناپذیری می‌شوند،لذا به منظور ضرورت ایمن سازی در قسمت کناری راه،طرح کنترل و کاهش خروج وسایل نقلیه از راه با بهره گرفتن از اجرای شیارهای لرزاننده (Rumble strips){ 27 } طرح مورد نظر از روش‌ها و تکنولوژی های روز دنیا برای ایمن سازی راه ها محسوب می شود، هدف از اجرای طرح ذکر شده، افزایش ایمنی عبور و مرور وسایل نقلیه در راه ها و افزایش هوشیاری رانندگان به خصوص در شب هنگام است.

 

بروزحوادثی همچون انحراف و خروج خودروها از مسیر اصلی،واژگونی،ورود به جهت مخالف حرکت

 

ترافیک و ‌تصادف‌های رودرو را عمدتاًً ناشی از خستگی و خواب آلودگی رانندگان می‌باشد وجهان به سمت به کارگیری راهکارهای پیشگیرانه و زود بازده و در عین حال ساده با قابلیت های اجرایی بالا حرکت می‌کند. اجرای طرح دندانه ها یا شیارهای هشدار دهنده برای جلوگیری از حوادث این چنینی و به منظور بالا بردن سطح هوشیاری رانندگان،راهکار مناسبی از سوی متخصصین ایمنی تشخیص داده شده است.

 

عکس ۲ -۱۰ (شیارهای لرزاننده،طرحی برای ایمن سازی راه های کشور)

 

 

 

 

" مقاله های علمی- دانشگاهی | ۹-۲ تحقیق بر روی دانش آموزان مدارس راهنمایی منطقه اشتهارد – 5 "

 

پایان نامه جهت اخذ مدرک کارشناسی رشته آموزش ابتدایی

 

موضوع: بررسی ضرورت و میزان کاربرد رسانه های آموزشی در دوره راهنمایی از نظر معلمان منطقه اشتهارد کرج

 

استاد راهنما :آقای حمید توبک محقق :حبیب الله حبیبی

 

سال اجرا :خرداد ماه ۷۶ مرکز آموزشی عالی ضمن خدمت فرهنگیان امیرکبیر

 

هدف تحقیق :بررسی نظرات معلمان مدارس راهنمایی پسرانه منطقه اشتهارد ‌در مورد ضرورت و میزان کاربرد تکنولوژی آموزشی

 

اهمیت و ضرورت تحقیق : اهمیت نقش وسایل کمک آموزشی در یادگیری دانش آموزان و نحوه استفاده معلمان از آن ها و نقش وسایل کمک آموزشی در فرایند تدریس را برای ما روشن می‌سازد.

 

فرضیات تحقیق

 

    1. از دیدگاه معلمان راهنمایی تکنولوژی آموزشی هیچگونه نقشی در یادگیری ندارد.

 

    1. در مدارس راهنمایی استفاده از تکنولوژی آموزشی در تدریس به شکل مطلوب انجام می‌گیرد.

 

  1. استفاده از تکنولوژی آموزشی در دوره راهنمایی هنوز جایگاه خود را به عنوان ابزار مهمی در تدریس پیدا نکرده است.

جامعه آماری و روش نمونه گیری : جامعه آماری در این پژوهش دبیران مقطع راهنمایی منطقه اشتهارد ‌در سال‌ تحصیلی ۷۶-۷۵ می‌باشند و ۵۰ نفر در ۴ مدرسه دوره راهنمایی که به روش تصادفی ساده انتخاب شده اند، تشکیل می‌دهند.

 

یافته های تحقیق

 

این تحقیق توصیفی است یعنی تحقیقی است که با توجه به اطلاعات موجود به توصیف موقعیت ها و وقایع می پردازد. درمورد این گونه تحقیقات می‌گویند، هدف مطالعات توصیفی جمع‌ آوری اطلاعاتی است که امکان توصیف ویژگی های افراد یا یک فرایند و نهاد تربیتی را فراهم می‌سازد. توصیف کم و دقیق یک پدیده ماهیتاً موجب توسعه و بهبود درک ما از آن پدیده تربیتی می‌گردد.

 

محقق بدین منظور پرسشنامه ای جهت نظر خواهی معلمان مدارس راهنمایی پسرانه منطقه اشتهارد تنظیم نموده و پس از توزیع و جمع‌ آوری آن ها اطلاعات لازم را استخراج نموده و به بررسی و تجزیه وتحلیل آن پرداخته است در این راستا بر اساس اطلاعات به دست آمده، به رد یا قبول فرضیه‌ها دست یافته است. با بررسی اطلاعات و یافته ها در جداول نتایج مشروحه ذیل حاصل می شود:

 

    1. ۷۶% پاسخ دهندگان می‌گویند وسایل و مواد کمک آموزشی لازم به اندازه ای در مدارس وجود دارد.

 

    1. ۵۲% پاسخ دهندگان معتقدند که وسایل و مواد کمک آموزشی در تدریس بر روی ارزشیابی دانش آموزان مؤثر است .

 

    1. ۶۸% پاسخ دهندگان معتقدند که وسایل و مواد آموزشی در مدارس به اندازه ای استفاده می شود.

 

    1. ۴۰% مدیران برای استفاده از وسایل و مواد کمک آموزشی همکاری خوبی دارند.

 

    1. ۵۶% معلمین مانع اصلی استفاده از وسایل را کمی وقت نمی دانند.

 

    1. ۵۰% معلمین علت عمده عدم استفاده از وسایل کمک آموزشی را از عدم آگاهی نسبت به اهمیت کاربرد آن ها و فقدان رسانه های مورد نیاز و کمبود وقت معلمان برای تهیه و به کار گیری آن ها می دانند.

 

    1. ۵۸% معلمین با نحوه کاربرد وسایل و مواد کمک آموزشی در تدریس تا اندازه ای آشنایی دارند.

 

    1. ۶۴% معلمین به کارگیری مواد و وسایل کمک آموزشی را تا حد خیلی زیادی در یادگیری دانش آموزان مؤثر می دانند.

 

    1. ۵۰% معلمین بالا بردن میزان یادگیری دانش آموزان را انگیزه معلم برای استفاده از وسایل و مواد کمک آموزشی می دانند.

 

  1. ۵۰% معلمین در زمینه طرز تهیه و کاربرد وسایل و مواد کمک آموزشی تا اندازه ای دوره دیده اند.

نتیجه تحقیق

 

با توجه به مقیاس های محاسبه فراوانی و درصد گیری تجزیه داده ها نتیجه می گیریم که، رسانه های آموزشی توانایی‌های آدمی را گسترش می‌دهد و به شکوفایی استعداد های آدمی می افزاید و توانایی خاصی در آدمی ایجاد می‌کند به سبب ایجاد فرصت ها و موقعیت های مناسب آموزشی نقش های مختلفی را ایفا می‌کند.

 

استفاده از تکنولوژی آموزشی فواید و مزایایی دارد که عبارتند از :

 

    1. سبب تسهیل فرایند تدریس شده و یادگیری را تسریع کرده و کیفیت آن را افزایش می‌دهد.

 

    1. امکان مطالعه فردی و مستقل را فراهم می‌سازد استعدادهای فردی دانش آموزان را گسترش داده و علاقه آن ها را به تداوم و مطالعه تقویت می‌کند.

 

    1. در زمانی معین طیف گسترده ای از دانش آموزان را در سراسر کشور تحت پوشش خود در می آورد .

 

    1. امکان پیشرفت شاگردان را (اعم از تیز هوش قوی و ضعیف ) بگونه ای فراهم می‌سازد که همه گروه ها در یک سطح، برنامه های آموزشی را فرا گیرند.

 

  1. دسترسی به اطلاعات و نیازهای علمی و آموزشی را در اسرع وقت ممکن می‌سازد.

۹-۲ تحقیق بر روی دانش آموزان مدارس راهنمایی منطقه اشتهارد

 

  • پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی در رشته آموزش ابتدایی

موضوع : بررسی میزان استفاده معلمان راهنمایی از مواد و وسایل آموزشی در مدارس راهنمایی آموزش و پرورش منطقه اشتهارد

 

استاد راهنما :آقای علی شاد مهر

 

محقق : یوسف یزدی

 

سال اجرا: خرداد ماه ۷۶

 

مرکز آموزش عالی ضمن خدمت فرهنگیان امیرکبیر

 

بیان مسئله

 

برای رسیدن به ‌هدف‌های‌ آموزش و پرورش و ایجاد انگیزه یادگیری باید محیط یادگیری را طوری سازمان داد که یادگیری به بهترین وجه ممکن عملی گردد.

 

سوای سخنرانی ها وکتابهای درسی وسایل و ابزارهایی را می توان به کمک گرفت تا شاگردان به وسیله آن ها و با هدایت معلومات خود جهت تفهیم مطالب درسی از کیفیت و کمیت بیشتری بهره مند شوند. مواد و وسایل آموزشی و روش های جدید و متنوع یادگیری دامنه وسیعی دارد و در واقع هر ماده یا شیء که بتواند در امر آموزش کمک کند، و آن را تسریع نماید یا مطالب زیادتری را در مدت ‌کوتاه‌تری به شاگردان منتقل نماید، می توان آن را جزء وسایل آموزشی اطلاق کرد. ‌کار با وسایل آموزشی که جزیی از تکنولوژی آموزشی است و بهره گیری از آن ها بستگی به مهارت‌ها دارد که اکثر معلمان از آن بی بهره هستند.

 

از آنجایی که تکنولوژی آموزشی به مفهوم واقعیش نه تنها شامل وسایل و سایر کار افزارهای آموزشی می شود، بلکه انواع رسانه ها محتوای متدلوژی آموزشی و غیره را شامل می‌گردد و چون لازم است هر معلمی نه تنها مهارت‌های لازم را در به کارگیری و ساخت این گونه وسایل را داشته باشد بلکه با انواع متدها و رسانه ها فلسفه و ارتباطات آموزشی و پرورشی و سایر ملازمات آگاهی کامل داشته باشد تا در فرایند یاددهی و یادگیری موفق شود و با توجه به موارد فوق به خاطر اینکه مواد و وسایل آموزشی نقش بسیار مهمی در یادگیری و بهبود کیفیت درسی شاگردان دارند یکی از روش های مهم یاددهی با این وسایل توسط معلمان صورت می‌گیرد. لذا می خواهم بررسی میزان استفاده معلمان راهنمایی از مواد و وسایل آموزشی در مدارس راهنمایی اشتهارد را مورد بررسی قرار دهم، تا بتوانم جلوه روشنی از این مواد و وسایل و نقش این وسایل را در دروس راهنمایی در منطقه اشتهارد و همین طور میزان استفاده معلمان راهنمایی از این وسایل در هر یاددهی و یادگیری دانش آموزان مورد ارزیابی قرار دهم .

 

اهداف تحقیق: بررسی وضع موجود و تعداد و میزان کیفیت وسایل آموزشی در مدارس راهنمایی منطقه اشتهارد.

 

" مقالات و پایان نامه ها | دیوید نارانجوگیل و فرانک‌ هارتمن (۲۰۰۶) – 5 "

 

جوناس گردین (۲۰۰۵) به طراحی سیستم حسابداری مدیریت در بخش­های تولیدی پرداخته است. این مقاله یک مدل اقتضایی چندگانه را ارائه می­دهد که اثر ترکیب‌ شوندۀ وابستگی متقابل بخشی و ساختارهای سازمانی را بر طراحی سیستم حسابداری مدیریت نشان می­دهد. یافته ­های تحقیق این مفروضات را که سازمان­ها طرح سیستم حسابداری مدیریت خود در مواجهه با برخی موقعیت­ها تعدیل ‌می‌کنند تأیید نمود. به‌علاوه، در این مطالعه شواهد تجربی مبنی بر وجود برخی هم پایانی­های غیر بهینه شناسایی گردید. این وضعیت در موقعیت­های فاقد یک ضرورت غالب (موقعیت‌هایی با چندین راهکار) بروز می­ کند.

 

چانگ و چانگ (۱۹۹۷) گزارش تحقیق خود را با عنوان “انتخاب استراتژی، عملکرد استراتژی واحد تجاری:‌ یادداشتی بر نقش تداخلی سیستم­های حسابداری مدیریت” ارائه کردند. در این تحقیق ارتباط بین سیستم­­های حسابداری مدیریت و رابطه آن را با استراتژی واحد کسب ‌و کار و عملکرد آن و سطح ابهام در محیط مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج به دست‌آمده نشان‌دهنده آن است که استراتژی واحد تجاری و سطح ابهام محیط دو عامل اساسی و تأثیرگذار بر طرح سیستم حسابداری مدیریت می‌باشد.

 

روبرت اچ چن هال و دیاگان موریس (۱۹۸۶) در مقاله­ای با عنوان “اثر ساختار، محیط و وابستگی متقابل بر درک مفید سیستم­های حسابداری مدیریت و اثرات ساختار عدم تمرکز، ابهام محیطی و وابستگی متقابل سازمانی را در طراحی سیستم‌های حسابداری مدیریت” مورد بررسی قرار دادند.‌ یافته ­های تحقیق نشان دادند که:

 

۱- عدم تمرکز با ترجیح اطلاعات یکپارچه، ابهام محیطی با دامنه کاربرد و به‌ موقع بودن اطلاعات، روابط متقابل با دامنه کاربرد، کامل بودن و یکپارچگی اطلاعات مرتبط است.

 

۲- اثرات ابهام محیطی و وابستگی متقابل در این بخش، به طور غیرمستقیم با عدم تمرکز مرتبط بودند.

 

جوزف جی فیشر (۱۹۹۸) در مقاله خود “تئوری اقتضایی، سیستم­های کنترل مدیریت و پیامدهای شرکت: نتایج گذشته و مسیر‌های آینده” در‌یک مدل مفهومی ارتباط بین نظریه اقتضایی و سیستم حسابداری مدیریت را بررسی کرد. بر اساس این مدل یک سیستم حسابداری مدیریت مؤثر بر عوامل اقتضایی از قبیل ابهام محیطی، تکنولوژی، متغیرهای صنعتی و سازمانی (صنعت، شرکت SUB و اندازه شرکت) و استراتژی رقابتی وابسته است.

 

گاوین سی رید و جولیا ای اسمیت ) ۲۰۰۰) ” اثر اقتضائات بر توسعه سیستم حسابداری مدیریت” را مورد مطالعه قرار دادند. آن­ها ۴ فرضیه مرتبط با تئوری اقتضایی حسابداری مدیریت را در نظر گرفتند برای آزمون فرضیات ابتدا، از تحلیل همبستگی برای آزمون ارتباط بین معرفی مراحل سیستم حسابداری مدیریت و زمان رویدادهای اقتضایی همچون بحران­های جریان نقدی، کسری‌های مالی و نوآوری استفاده کردند. برای آزمون فرضیه دوم، از تجزیه ‌و تحلیل خوشه­ای برای دسته‌بندی اقتضایی سه شکل از ترکیبات شرکت­های کوچک، شامل تطبیق، حساب‌جاری بی‌نام و کسادی استفاده شد برای آزمون فرضیه سوم که شکل سازمانی با جنبه­ های از اقتضائات عمومی، ابهام تکنولوژیکی، سیستم­های تولید، استراتژی تجاری و محیط بازار مرتبط است از تحلیل رگرسیون استفاده گردید (شاخص سازمانی از طریق وزن دهی به افراد حاضر به دست‌آمده است). نتیجه فرضیه چهارم، این بود که پیچیدگی سیستم حسابداری مدیریت به وسیله ارتباط متقابل واحدهای فرعی، پویایی بازار و روش­های کار تعیین می­ شود. چهار فرضیه مطرح‌شده جنبه­ های مختلفی از تئوری اقتضایی را تأیید کردند ضمن آن‌که این مدل نظری در سطح شرکت‌های کوچک تعدیل گردیده است.

 

مارکوس گرانلند (۲۰۰۲) در مقاله‌ای “یکپارچگی سیستم حسابداری مدیریت در ادغام شرکت” را مورد بررسی قرارداد. هدف این مطالعه موردی طولی این است که مسائل کنترل مدیریت را در ادغام­ها و تحصیل­های شرکت بررسی کند. این مطالعه ارزیابی می­ کند که چگونه سیستم حسابداری مدیریت جدید بعد از خرید توسعه پیدا می‌کند. چنین استدلال شده است که ابهام در هدف، تعارضات فرهنگی، نتایج ناخواسته (از پیش برنامه‌ریزی نشده( و نفوذ افراد نقش مهمی را در چنین فرآیندهایی بازی ‌می‌کنند. این مطالعه یافته های عمیق­تری نسبت به مطالعات قبلی ‌در مورد یکپارچگی سیستم حسابداری مدیریت بعد از ادغام­های شرکتی و تغییر پیوستگی حسابداری مدیریت نشان می­دهد. بعد از مقایسه یافته های مطالعه موردی با تحقیقات اولیه، این تحلیل به تئوری ساختاری و ابهام هدف تعمیم داده شد.

 

دیوید نارانجوگیل و فرانک‌ هارتمن (۲۰۰۶) در مقاله‌ای با عنوان” سیستم‌های حسابداری مدیریت، عدم تجانس تیم مدیریت و تغییر استراتژیک” چنین استدلال کرده‌اند که تغییرات بازار و تغییرات نهادی فشار زیادی بر بسیاری از سازمان­ های اقتصادی برای تغییر موقعیت استراتژیک آن­ها وارد می‌کنند. توانایی سازمان­ها در تغییر استراتژیک واقعی متفاوت است و این تغییر خود تحت تأثیر عوامل متعددی قرار دارد. محققین در این تحقیق دو عامل ا ثر گذار بر فرایند تغییر استراتژیک را به طور همزمان در نظر ‌گرفته‌اند که عبارت‌اند از: ترکیب تیم مدیریت ارشد و ویژگی­های سیستم حسابداری مدیریت. در این تحقیق به طور خاص این موضوع ارزیابی‌شده است که چگونه عدم تجانس تیم مدیریت ارشد می‌تواند به طور مستقیم و غیر مستقیم بر تغییرات استراتژیک اثرگذار باشد. این تأثیر از طریق طراحی و کاربرد سیستم حسابداری مدیریت صورت ‌می‌گیرد. به ‌منظور آزمون فرضیات طراحی ‌شده نمونه‌ای از ۱۰۳ بیمارستان دولتی در اسپانیا انتخاب گردید.‌ یافته ­های تحقیق حاکی از تأثیر مهم عدم تجانس تیم مدیریت ارشد بر محتوا و فرایند تغییر استراتژیک است همچنین نشان داد که کاربرد سیستم حسابداری مدیریت به طور اخص روابط بین عدم تجانس تیم مدیریت ارشد و تغییر استراتژیک را تعدیل می­ کند.

 

ال دیستی (۲۰۰۷) چارچوبی را برای تحقق مدیریت هزینه­ استراتژیک (SCM) ارائه کرد این چارچوب بر مبنای روابط داخلی و دوجانبه میان تکنیک­ها و فرایند­ها، دیدگاه‌های مختلف پژوهشگران درباره تکنیک­های حسابداری مدیریت استراتژیک و فرایند هزینه ­استراتژیک را به ‌منظور ایجاد مزیت رقابتی پایدار برای غلبه بر رقبا به صورت‌یکپارچه ترکیب می­ کند.

 

سید مقبول الرحمان (۲۰۱۱) در پژوهش در چهل و پنج شرکت تولیدی پاکستان نشان داد که بیشترین کاربرد اطلاعات حسابداری مدیریت در تصمیم گیری ‌می‌باشد. تکنیک‌های سنتی حسابداری مدیریت در شرکت های تولیدی پاکستان، بسیار مورد استفاده قرار می­ گیرند. شرکت­های سودآور از دو تکنیک بهایابی بر مبنای هدف و مدیریت بر مبنای فعالیت استفاده ‌می‌کنند که به ترتیب ۲٫۴% و ۳٫۶% بر سودآوری تاثیر می­ گذارد.

 

.

 
مداحی های محرم